2022 Bodrum Lezzet Rehberi

by efe

Bodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.

İyi malzeme, iyi yemek

Amanruya: Otel, global bakış açısı gereği biraz gözlerden uzak durmayı tercih etse de son birkaç sezondur restoranına dışarıdan da misafir kabul ediyor. Mutfağın başında Bodrum’u çok iyi bilen şef Cihan Beyit var. Istakozla doldurulmuş Urfa semseği, tekila ve karadut soslu burrata, kaymak ve zerdeçallı karpuz salatası gibi tatlar bu yazın menüsünde öne çıkanlar.

Mezze by the Sea: Six Senses Kaplankaya’nın Ege kültürünü kendi spesiyalleriyle yansıtan restoranı, ağaçların altında, görkemli Ege manzarası eşliğinde modern bir meze sofrası kuruyor.

Isola Manzara Gardens’ta İtalyan klasikleri sunuluyor.

Isola Manzara Gardens: Mett Hotel’in içinde, Bodrum Kalesi’ne karşı nefis manzara eşliğinde hizmet veren bir İtalyan. Klasik lezzetleri sofistike Akdenizli bakış açısıyla birleştirilerek Isola’nın zengin menüsü oluşturulmuş.

Galliard Cove House: Geçen yılki ilk sezonunda yakaladığı başarının ardından bu yıl da yine aynı yerinde hizmet vermeye devam edecek olan Galliard Cove House menüsünde el yapımı makarnalar, paella’ların yanında ceviche, burrata, ahtapot ızgara gibi bol seçenek mevcut. Mekânda günbatımı keyfi bir başka oluyor.

Azur: Deniz ürünlerine alışılmışın dışında bir bakış açısıyla yaklaşan Yeniköy’deki Azur, Yalıkavak Gökçebel’de servis veriyor. Fransa’dan getirilen gillardeau istiridye, Alaska kral yengeci gibi özel ürünlerin yanında dört farklı deniz ürünüyle hazırlanan wellington bu yaz da adından bahsettirecek.

Tuti: The Marmara Bodrum içinde geçtiğimiz günlerde açılan Tuti’nin mutfağının başında şef Hakan Süve var. Mevsimsel yöre malzemelerinin modern teknikle yorumlandığı tabaklar sunumlarıyla da iddialı.

Nilay Lale, Tuzz Restaurant

Tuzz: Khai Hotel’in iskelesinde hizmet veren restoranın başında Nilay Lale var. Nilay Şef’in Asya mutfağına olan hâkimiyeti mezeden ana yemeğe ufak dokunuşlarla hissediliyor.

Daze Türkbükü: No 81 Hotel’in restoranı Daze’in neredeyse tüm malzemeleri Değirmen 81 adlı çiftliklerinde üretiliyor. Makarna ve deniz mahsulleri konusunda çok iyiler.

Malva: Susona Hotel içerisindeki Malva’nın menüsü için toplanan malzemeler hep yakın çevreden ve türünün en iyileri. Günbatımını kaçırmayın.

Prep: Yalıkavak Marina’nın hemen karşısındaki Prep özenle seçilmiş iyi malzeme, lezzetli yemek, makul fiyat üçgeniyle sizi mutlu edecek.

Bodrum’daki Asya daha da genişledi

Kurochan by Ioki: Mandarin Oriental Bodrum’da hizmet veren restoran yenilikçi suşileri, tempura ve noodle’larının yanında Nepalli şeflerin özel şovlarla servis ettiği teppanyaki ile dikkat çekiyor.

Ginger: Bu yazın yenilerinden biri de Sinan Damgacıoğlu’nun Gümüşlük’te açtığı Ginger. İşi Japonya’da öğrenmiş olan ve çok iyi malzeme kullanan Sinan Şef’in suşilerini mutlaka deneyin.

Itsumi: İstanbul’un en iyi Japon restoranlarından biri 27 yıl önce altı aylığına diye gelip Türkiye’ye yerleşen Shunichi Horikoshi’nin Itsumi’si. Pek sevdiğimiz Itsumi, Cape Bodrum Hotel bünyesinde hizmet veriyor. Itsumi’de yemekleri 17 yıldır sadece Japon şefler hazırlıyor.

Nobu: Bu yaz ilk kez Bodrum’a kapılarını açan Nobu, Akfen Loft’un içerisinde hizmet verecek.

Zuma: Yalıkavak Marina’daki Zuma artık Bodrum’un klasikleşmiş adreslerinden biri.

Buddha Bar Beach: Sadece yemekleri değil, müzikleriyle de ilgiyi hak ediyor. Robatayaki tekniğiyle hazırlanan lezzetler çok iyi.

Bu yılın ilklerinden Sushi by Amanruya Uzakdoğu mutfağının iddialı lezzet adreslerinden.

Sushi by Amanruya: Bu yıl bünyesinde ilk kez bir suşi restoranı açan Amanruya diğer restoranında olduğu gibi bunda da özenli ve iddialı.

Inari: The Bodrum Edition’ın İstanbul’un en iyi Asya füzyon konseptlerinden biri olan Inari Kujira ile yaptığı yenilikçi işbirliğiyle Japon yemeklerinden oluşan zarif bir akşam yemeği sunuyor.

Wild Thyme Restaurant: Six Senses Kaplankaya’daki restoran Vietnamlı şef Laurence Torres yönetiminde farklı lezzet, baharat ve aromalardan oluşan eklektik Pan-Asya lezzetleri sunuyor. Özellikle gyzo’ları inanılmaz lezzetli.

Şefler geçidi

Yoldaş Sönmez: Şefin restoranı Ent bu yaz Nef Yalıkavak Reserve’e taşındı. Degüstasyon menü yerine 22 tabaklık bir alakart menüyle servis vermeye başladılar. Çiğ balık üçlemesi, kereviz kremasıyla servis edilen granyöz balığı, sotelenmiş dağ mantarlarıyla sunulan kuzu sırt menüye yeni eklendi. İsteyen ortaya paylaşımlık alabilir, isteyen kendi tadım menüsünü oluşturabilir. Geniş bir alkollü içecek menüsüne sahipler.

Ciccio Sultano: Kempinski Barbaros Bay bu yıl çok iddialı bir İtalyan restoranına ev sahipliği yapıyor: Mamadrau… Sicilya mutfağının en önemli temsilcisi olarak kabul edilen şef Ciccio Sultano İtalya’dan getirdiği çok özel bir makineyle tüm makarnaları elde hazırlayacak. Bunun yanında balık tabakları çok iddialı olacak. Yolunuz Bodrum’a düştüğünde mutlaka gidin.

Aret Sahakyan: Maçakızı’nın dünya standartlarındaki mutfağının başında şef Aret Sahakyan var. Arada çok önemli şeflerle işbirlikleri de yapıyorlar, takipte kalın.

Brava’nın şefi Diego Munoz’un ‘nikkei ceviche’ tabağı.

Diego Munoz: Latin Amerika mutfağının önemli temsilcilerinden olan şef The Bodrum Edition içindeki Brava’da Akdeniz ve Asya’dan esinlenerek yeniden yorumladığı yemeklerle karşımıza çıkıyor bu yaz. Özellikle ceviche çeşitleri muadillerinin en iyisi.

Şef Osman Sezener’den karidesli kuskus

Osman Sezener: Şef bu yaz Bodrum’da iki mutfağı idare ediyor. İlki, yine The Bodrum Edition’daki Kitchen. İkincisiyse Six Senses Kaplankaya’da kendine ait bir koya sahip Anhinga by OD. Hem gündüz hem de akşam restoran menüsü şefin kontrolünde. Türkbükü’nden restorana tekne kalkıyor; ilgilenenlere…

Arda Türkmen: Müdavim meyhanesi Mükellef bu yaz ilk kez şehir dışına taşınarak Gümüşlük’te açıldı. Menü yine meze ağırlıklı ama bu kez Egeli lezzetler ve malzemeler de var.

Kahvaltı deyince

Bozukbağ Kahvaltıcısı: Jüpiter Group’a ait Bozukbağ tüm gün açık. Menemenli ve pişili, uzun bir kahvaltı ve samimi bir ortam… Domatesler, biberler kendi bahçelerinden. Önünüze sıcacık gelen hamurişlerinin hepsi usta işi. Bahçe içindeki konumuyla çocuklu ailelerin de tercihi.

Yazı: Ebru Erke/Hürriyet

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Leave a Comment

Secured By miniOrange