Patates
Birçoğumuz glisemik indeksi yüksek olan ve tansiyonu yükselten patates tüketimini sınırlamaya çalışsak da bilmeliyiz ki piştikten 24 saat sonra patatesin içerisindeki nişasta daha kolay sindirilebiliyor ve glisemik indeksi de düşüyor. Bir gün önce pişirdiğimiz patatesleri buzdolabına kaldırıp ertesi gün yediğimizde ikinci kere ısıtsak bile sağlığımız için çok daha iyi. 24 saat sonrasında tüketilen patatesteki nişastanın sindiriminin çok daha rahat olduğu araştırmalarda görülmüş. Bu yüzden patatesi piştiği gün değil, bir kere soğutup ardından yemek öneriliyor.
Limon kabuğu
C vitamini deposu limonun suyunu sıkıp çoğunlukla kabuklarını atıyoruz ama eksik yapıyoruz. Yapılan çalışmalar, limon suyu gibi kabuğunun da antioksidan kaynağı, vitamin, mineral ve lifler açısından çok zengin olduğunu söylüyor.
Kırmızı soğan
İnsanlık tarihi kadar eski kullanımı olan kırmızı soğan, yetiştiği toprağın tüm özelliğini alıyor. Bu yüzden de çok güçlü maddeler içeriyor. Özellikle antioksidan değeri daha fazla olduğundan sağlığımız açısından çok değerli bir besin.